ZwangerFit®

Fit tijdens de zwangerschap – en daarna.

Een eigentijdse cursus voor de zwangere of de pas bevallen vrouw: ZwangerFit®. Door actief en fit te blijven verminder je de kans op typische zwangerschapskwalen zoals lage-rugpijn, bekkenpijn en zwangerschapsdiabetes.

ZwangerFit® training

In de lessen komen alle onderwerpen aan bod die te maken hebben met zwanger zijn, bevallen en de periode daarna. We beginnen met een intake voorafgaand aan de eerste training tijdens de zwangerschap en de eerste training na de bevalling. De ZwangerFit® training wordt gegeven in het goed geoutilleerde Fysio Fit Veenstade sportcentrum. Onder deskundige begeleiding train je op fitnesstoestellen en doe je aangepaste aerobicsoefeningen. Met ZwangerFit® verbeter je je conditie en bereid je je lichaam optimaal voor op de bevalling – en de periode daarna.

ZwangerFit® wordt gegeven in drie trimesters. In de eerste twee trimesters heeft lichamelijke activiteit duidelijk voordelen voor placentagroei en geboortegewicht, in de derde fase doen we het wat rustiger aan.

Bekkenfysiotherapeut

ZwangerFit® is een beschermde titel en mag alleen gegeven worden door een fysiotherapeut die een geregistreerde NVFB-ZwangerFit® opleiding heeft gevolgd of door een geregistreerde bekkenfysiotherapeut. Het product is ontwikkeld in opdracht van de NVFB (lidvereniging van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie). Sommige verzekeraars vergoeden ZwangerFit®.

Wil jij een fitte start met je kindje? Dan is ZwangerFit® iets voor jou!