De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (chronische obstructieve longaandoeningen). Het is een verzamelnaam voor blijvende longaandoeningen en hebben als kenmerk een vernauwing van de luchtwegen. Therapiecentrum Veenstade biedt verlichting bij COPD en werkt nauw samen met uw huisarts en/of behandelend specialist om de beste zorg te leveren voor uw herstel. In onze praktijk, maar zo nodig ook bij u thuis.

De fysiotherapeut helpt u met:

  1. uw conditie op peil brengen door middel van inspanningstraining en spieroefeningen;
  2. helpen met uw herstel na een ziekenhuisopname (na exacerbatie of longontsteking);
  3. aanleren van effectieve manieren om slijm los te maken en te huffen/hoesten.
  4. kortademigheid verminderen door ademhalingsoefeningen

Ademhalingstechnieken

De doelgroeptraining voor COPD-patiënten heeft als doel u actiever en fitter te maken. U leert hoe u uw ademhaling beter kunt controleren zodat u minder snel benauwd bent. De trainingen worden intensief begeleid en geheel afgestemd op uw wensen en doelen. Doordat u een persoonlijk trainingsprogramma hebt, doet u zelfstandig de oefeningen. Bij de cardiotraining meet de fysiotherapeut regelmatig uw saturatie (zuurstofgehalte). Ook geeft hij tips en adviezen over een juiste ademhaling en ademhalingstechnieken. De training kan gedurende de periode worden aangepast om aan te blijven sluiten bij uw wensen.

Deze doelgroeptraining is gericht op mensen met COPD GOLD I en II. Hebt u COPD GOLD III of IV? Informeer dan bij onze specialist naar de mogelijkheden.

 

Afspraak

Bent u doorverwezen door (huis)arts of specialist of wilt u rechtstreeks naar de fysiotherapeut?