Nieuws

Blijf op de hoogte

"Sterk de operatie in, sterk de operatie uit! 💪 Bij Veenstade bereiden we je optimaal voor op jouw operatie. Samen zorgen we voor een beter herstel!"

"Sterk de operatie in, sterk de operatie uit! 💪 Bij Veenstade bereiden we je optimaal voor op jouw operatie. Samen zorgen we voor een beter herstel!"

Wist je datjes over de kuitspieren (M. Gastrocnemius).

1. **Samenstelling**: De kuitspier, bestaat onder andere uit twee koppen: de mediale en de laterale kop. Deze spieren komen samen bij de achillespees en hechten aan het hielbeen.
2. **Functie**: De kuitspier is essentieel voor het buigen van de knie en het strekken van de enkel, wat belangrijk is voor lopen, rennen en springen.
3. **Sterkte**: Het is een van de sterkste spieren in ons lichaam, omdat hij veel kracht moet leveren om ons gewicht te dragen en voort te bewegen.
4. **Blessures**: De kuitspier is gevoelig voor blessures zoals krampen, verrekkingen en spierscheuringen, vooral bij intensieve inspanning zonder goede warming-up.
5. **Bloedtoevoer**: Dankzij een goede bloedtoevoer herstelt de kuitspier relatief snel na blessures.
6. **Oefeningen**: Versterk je kuitspieren met oefeningen zoals calf raises (kuitenheffen) en stretching.
7. **Erfelijkheid**: De vorm en grootte van de kuitspieren zijn deels genetisch bepaald, waardoor sommige mensen van nature meer ontwikkelde kuitspieren hebben dan anderen.
8. **Kuitspierpomp**: Bij elke samentrekking van de kuitspieren tijdens beweging helpen ze bij het terugpompen van bloed naar het hart, essentieel voor een goede bloedsomloop en de cardiovasculaire gezondheid.
9. **Fysiotherapie**: Bij kuitblessures kan fysiotherapie helpen door middel van gerichte oefeningen, massage, dry needling en mobilisatietechnieken om de spierkracht en flexibiliteit te herstellen. Een fysiotherapeut kan ook advies geven over preventieve maatregelen om toekomstige blessures te voorkomen.

Zorg goed voor je kuiten! 💪

0578-572990 
www.veenstade.nl

Wist je datjes over de kuitspieren (M. Gastrocnemius). 1. **Samenstelling**: De kuitspier, bestaat onder andere uit twee koppen: de mediale en de laterale kop. Deze spieren komen samen bij de achillespees en hechten aan het hielbeen. 2. **Functie**: De kuitspier is essentieel voor het buigen van de knie en het strekken van de enkel, wat belangrijk is voor lopen, rennen en springen. 3. **Sterkte**: Het is een van de sterkste spieren in ons lichaam, omdat hij veel kracht moet leveren om ons gewicht te dragen en voort te bewegen. 4. **Blessures**: De kuitspier is gevoelig voor blessures zoals krampen, verrekkingen en spierscheuringen, vooral bij intensieve inspanning zonder goede warming-up. 5. **Bloedtoevoer**: Dankzij een goede bloedtoevoer herstelt de kuitspier relatief snel na blessures. 6. **Oefeningen**: Versterk je kuitspieren met oefeningen zoals calf raises (kuitenheffen) en stretching. 7. **Erfelijkheid**: De vorm en grootte van de kuitspieren zijn deels genetisch bepaald, waardoor sommige mensen van nature meer ontwikkelde kuitspieren hebben dan anderen. 8. **Kuitspierpomp**: Bij elke samentrekking van de kuitspieren tijdens beweging helpen ze bij het terugpompen van bloed naar het hart, essentieel voor een goede bloedsomloop en de cardiovasculaire gezondheid. 9. **Fysiotherapie**: Bij kuitblessures kan fysiotherapie helpen door middel van gerichte oefeningen, massage, dry needling en mobilisatietechnieken om de spierkracht en flexibiliteit te herstellen. Een fysiotherapeut kan ook advies geven over preventieve maatregelen om toekomstige blessures te voorkomen. Zorg goed voor je kuiten! 💪 0578-572990 www.veenstade.nl

https://www.sportzorg.nl/sport-bewegen/sport-overzicht/voetbal

https://www.sportzorg.nl/sport-bewegen/sport-overzicht/voetbal

www.veenstade.nl/www.fysiofitveenstade.nl
#Facebook
#Instagram
#Linkedin

www.veenstade.nl/www.fysiofitveenstade.nl #Facebook #Instagram #Linkedin

Bij Veenstade.
www.veenstade.nl 
0578-572990

Bij Veenstade. www.veenstade.nl 0578-572990

Bij Therapiecentrum Veenstade bieden we een breed scala aan fysiotherapie en revalidatiediensten om diverse lichamelijke en gezondheidsproblemen aan te pakken. Ons ervaren team staat klaar om je te helpen met specialisaties zoals:

- Manuele therapie
- Sportfysiotherapie
- Kinderfysiotherapie
- Dry Needling
- Revalidatie na blessures/operaties
- Echografie
- Hart-vaat-long fysiotherapie
- Geriatriefysiotherapie
- Arbeidsfysiotherapie
- Handtherapie
- Hydrotherapie

En gespecialiseerde programma's voor o.a: 
ALS, Claudicatio intermittens, COPD, CVA, Dementie, Diabetes, Hartfalen, MS, Parkinson en Reuma.

Samen werken we aan jouw herstel en gezondheid. Voor meer info, bezoek www.veenstade.nl of bel 0578-572990.

#Fysiotherapie #Gezondheid #Revalidatie #Therapiecentrum #Veenstade

Bij Therapiecentrum Veenstade bieden we een breed scala aan fysiotherapie en revalidatiediensten om diverse lichamelijke en gezondheidsproblemen aan te pakken. Ons ervaren team staat klaar om je te helpen met specialisaties zoals: - Manuele therapie - Sportfysiotherapie - Kinderfysiotherapie - Dry Needling - Revalidatie na blessures/operaties - Echografie - Hart-vaat-long fysiotherapie - Geriatriefysiotherapie - Arbeidsfysiotherapie - Handtherapie - Hydrotherapie En gespecialiseerde programma's voor o.a: ALS, Claudicatio intermittens, COPD, CVA, Dementie, Diabetes, Hartfalen, MS, Parkinson en Reuma. Samen werken we aan jouw herstel en gezondheid. Voor meer info, bezoek www.veenstade.nl of bel 0578-572990. #Fysiotherapie #Gezondheid #Revalidatie #Therapiecentrum #Veenstade

Sporter van de maand

Elke maand zetten we een sporter in de spotlight. Deze keer is …….. sporter van de maand mei! …… is een zeer trouwe gast die al jaar en dag bij Fysio Fit Veenstade komt. Soms wel twee keer per dag!