Doelgroeptraining Parkinson

Ongeveer 1 op de 50 mensen tussen de vijftig en zestig jaar krijgt de ziekte van Parkinson. De ziekte van Parkinson wordt vooral gekenmerkt door een voortschrijdende stoornis van de motoriek, die het dagelijkse leven van de patiënten bemoeilijkt. Bekende ziekteverschijnselen zijn tremoren (trillen), pijnlijke, stijve spieren, trage bewegingen, een star gezicht en een schuifelende, voorovergebogen gang.

Oorzaak Parkinson

De neurologische oorzaak van de ziekte van Parkinson is het afsterven van zenuwcellen in de hersenen en daardoor een verminderde aanmaak van dopamine. De oorzaak van de ziekte is niet bekend en Parkinson is dan ook (nog) niet te genezen, wel zijn de symptomen tijdelijk te verminderen met medicijnen. De ziekte van Parkinson is niet dodelijk; de levensverwachting van patiënten wordt er niet door beïnvloed.

Behandeling Parkinson

Bij de doelgroeptraining Parksinson leert uw fysiotherapeut u om weer makkelijker en vrijer te gaan bewegen. Zo nodig helpen wij bij het weer opbouwen en onderhouden van uw conditie door middel van fysiotherapie. We besteden aandacht aan dagelijkse handelingen zoals lopen, gaan zitten en opstaan. Ook krijgt u goede voorlichting, wat essentieel is bij de behandeling van de ziekte van Parkinson.

Indien u een verwijsbrief heeft van de neuroloog, wordt de oefengroep Parkinson in principe vergoed door uw zorgverzekeraar. Wilt u hier zeker van zijn, dan kan onze fysiotherapeut dit voor u nagaan.

Afspraak

Bent u doorverwezen door (huis)arts of specialist of wilt u rechtstreeks naar de fysiotherapeut?